Orson

Orson
Orson

2011. május 10., kedd

Kinek ajánlom a görényeket

Gondoltam akkor egy kis vidámabb dologról is írok, ha van még valaki aki olvassa a blogomat, mert nem rettent el az előző bejegyzésemtől.

A vadászgörény tartás a lemondásokért cserébe fantasztikus élményekkel teheti gazdagabbá a gazda és családja életét.

Egy olyan állatról beszélünk, amelyik rendkívül inteligens, de sokkal önállóbb, mint egy kutya. Ötleteik vannak, és azokat bizony véghez is viszik, ha nem avatkozunk közbe. Ha elsőre nem is jön rá, hogy hogyan lehet a konyhapultra feljutni, előbb-utóbb meg fogja találni a módját. És ha le is vesszük onnan, nem sokkal később vissza megy újra próbálkozni, mert biztosan van ott valami ami nekik feltétlenül kell.

A görénytartáshoz kell, hogy legyen az embernek humorérzéke és kell, hogy rendelkezzen öniróniával. Mert mindig rá fog mutatni a gyengeségeinkre :-) És ezen tudni kell nevetni.

  • Minden olyan embernek ajánlom a Vadászgörényt, aki szeretne egy olyan társat, aki nem lóg egyfolytában a nyakán, csak amikor kedve van, igénye van rá. Akkor is, ha ez éppen akkor jut eszükbe, amikor mosogatunk. 
  • Mindenkinek, akinek gondja van a rend fenntartásával. Egy vadászgörény mellett hamar megtanulja az ember, hogy ne hagyja szanaszét a zokniját, a gumiból készült holmijait, vagy a csillógó, zörgő dolgait, mert aztán keresheti össze-vissza a lakásban.
  • Ajánlom azoknak, akiknek a házimunkában segítségre van szükségük. A vadászgörény mindig kész segíteni a seprésben, akár úgy, hogy a seprűt átölelve próbálja a szőrével felszedni a koszt, vagy a mosogép megtöltésekor segít kiválogatni a szerinte nem oda való ruhadarabokat. Vagy teregetés elött szívesen segít kipakolni a mosógépből. 
  • Ha hazajöttünk a nagybevásárlásból, görényünk lelkesen fogja velünk együtt kipakolni a zörgő zacskók tartalmát, mert Ő mindig mellettünk van és segít!
  • Ha vonaton utazunk és nagy a tömeg, egy pukkantással elintézi, hogy akár az egész fülke kiürüljön, és egyedül maradjuk az út végéig.
  • Vannak görények, akik segíthetnek a sokat TVző gyerekeken is, hisz a távirányító gombjai mágnesként vonzánk őket, és zseniális módon tüntetik el valami eldugott zugban.
  • Ha pasizni vagy csajozni szeretne a gazdi, a görény abban is segít. Igaz, hogy a többségnek foglama nincs, hogy macska vagy nyest van a kezünkben, és a lehető legelképesztőbb kérdéseket fogják nekünk feltenni, de tény, hogy ha valahol megjelenik a gazdi a görényével, akkor rengetegen fognak odamenni hozzá, hogy csak egy kicsit megsimogathassák.
  • Azoknak a férfiaknak is ajánlom, akiknek a legénylakására, szobájára eddig azt mondták, hogy görényszagú. Mert ha egy ivaros hím görénye van, biztos lehet benne, hogy környezete ezt a kérdéskört át fogja értékelni.
  • Ajánlom azoknak is, akik szeretnének az asszony rengeteg szobanövényétől megszabadulni. Mert görényünk jókertész módjára fogja a növenyeket a gyökerüktől kezdve átvizsgálni.

És még annyi de annyi hasznos oldala van egy görénynek... de most hirtelen csak ennyi jutott az eszembe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése